Flip the coin!

Det är lätt att säga "jag skulle aldrig göra så" om man själv aldrig har varit tvungen att ta ett sånt beslut tidigare.
Det är lätt att dömma någon annan än sig själv.
Det är lätt att påpeka vad personen har för brister.
Det är lätt att se en situation subjektivt istället för objektivt.

Så till Er alla, lär er att vända sidan på myntet för det är ännu lättare.
Det känns även "bättre" i huvudet när man lättar på onödiga tyngder genom att fokusera på sig själv och arbeta med sig själv för att bli en bättre människa eller en ännu bättre människa.

Din medmänniska är inte perfekt men det är inte du heller och tro aldrig att du är en bättre människa förrän du varit i samma kläder eller gått i samma skor som den personen har gjort.



En kropp, två ansikten.

Ett ord som jag börjar bli trött på är ordet "falsk" för att inte tala om människors snack om falskhet.
Trots min trötthet så tänker jag skriva ett inlägg om just... F A L S K H E T !
Jag brukar inte hänga ut människor genom att skriva patetiska statusar på facebook om hur falska, äckliga och fula människor har varit eller är. Det var en fas man gick igenom när man gick på högstadiet om inte tidigare och sen så skulle jag vara tvungen att hänga ut någon person var tredje min. Sånt är livet, tyvärr.

Vad är falskhet? Vem har definierat ordet falskhet? Kan man bli "o" falsk om man är falsk? I så fall kan man ju inte vara falsk, då har man väl bara begått ett taskigt misstag, eller?

- För mig så handlar en typ av "two face-het" om lögner, lögner, lögner och ännu fler lögner. En människa som ljuger konstant kan aldrig visa ånger eller känna någon skuld osv. Alla har rätt till en vit lögn då och då, men vad händer när de vita lögnerna blir svarta? - då är man falsk. Sanning är äkta, lögner är falska. Svart på vitt. Inte så svårt att klura ut eller hur?

- Jag har även insett att "falska människor" inte kan erkänna sina fel, de vrider och vänder på det tills du själv blir boven i dramat, lyckas man knäcka mysteriet och visa att man är lika smart eller smartare än en detektiv så kan man slaget vinna... Men endast för att sedan få höra den riktiga boven tycka synd om sig själv, om hur tufft liv den har, om hur alla är taskiga och bara vill en det värsta och drar repliker som "Förlåt, jag är en dålig människa, jag är taskig och en dålig vän fastän det är alla som trampar på mig och när jag väl ger tillbaka så får jag skit. Förlåt".
Det boven inte inser i detta drama är att man öppnar sin mun enbart för att man bryr sig eller har brytt sig om personen så pass mycket så att man vill visa att den har gjort fel för att den inte ska göra om det, för nästa person den sårar kan visa hänsynslöshet och ge trippelt tillbaka (villket denna person egentligen förtjänar). Sen är det ju även så att rätt ska vara rätt. Tynger något en ska man kunna prata ut om sina känslor (eftersom man oftast blir sårad eller, och arg) utan att bli betraktad som en gnällig kärring eller en drama queen.

Jag vill även konstatera att jag tycker inte att man är en falsk människa ifall man inte är medveten om felen man gör. Man är endast falsk om man jävlas med flit eller ljuger, eller om man gör både och. Jag tycker inte att det är rätt att kalla någon falsk för den begår misstag, alla gör fel och ingen är perfekt. Däremot finns det skillnad mellan människor som kan erkänna sina fel, be om ursäkt och gå vidare och den typen av människor som aldrig erkänner sina fel och bara letar efter brister hos någon annan.

Alla är mänskliga men så finns det människor som visar sig ha en kropp med två ansikten. Sorgligt men sant.
Och det är ingenting nytt, det är inte fel på människan som lever i nuet, falskhet har alltid funnits, jag menar vad var Judas för något om han inte var falsk? - Det är nu man börjar bli vuxen och inser att världen inte daltar med en och att människor som vill bli kallade för dina vänner visar sig vara allt förutom dina vänner.


The tik toking is over and done.

Bomben släpptes för ungefär en halvtimma eller så. Den var exakt som jag trodde att den skulle vara, sådär irriterande jobbig. Frågan man kan ställa sig själv nu är ifall det värsta är över eller ifall det bara har påbörjats.
En sak är säker, rätt ska va' rätt.

Tik tok...

Har en såndär weird-feeling dag idag.
Går runt med magont och klump i halsen. Känns som att ett litet betydelselöst ord kan få mig att spricka, en såndär explosion som innefattar kraftiga flodvågor...
Försöker göra mitt bästa and find my inner peace, men det går bara inte.
Så hela min dag har gått ut på att ligga i fosterställning och vänta på att bomben ska explodera. Dagen är slut, kvällen är snart slut och natten kommer att inledas om några timmar och för att klara mina kommande tentor den här veckan så behöver jag sömn men sova är det sista jag kommer att göra om jag har en tickande bomb som väntar på att bli utlöst. Så vad ska jag göra om den här äckliga känslan inte går över? Vågar inte smsa folk eller prata med folk för trots allt vill jag ju inte att den här bomben ska utlösas då det kan sluta riktigt illa både för mig och för motparten.
-Jag är stressad över skolan, att jag har så mycket att göra. Men det är jag själv som satt mig i den här knipan, det är alltid jag som sätter mig själv i DEN HÄR knipan. Jag vill vara som förut, älska plugga. Vart och när försvann den glöden?
-Edvar fulingen åker på lördag och lämnar mig för varma Thailand i två veckor.
-Det är kallt, det är för kallt.
- Jag saknar mina kusiner som jag inte träffat på evigheter. Mina kusiner som jag i princip umgicks dag och natt med framtills nu. Man kan tro att de har flyttat till Sibirien när de i själva verket bara bor i Sthlm. Men våra "scheman" har aldrig klickat så jag har inte träffat dem på över ett halvår. Ska göra allt för att vi ska kunna träffas under den här månaden.

Hursomhelst den här dagen sög och suger fortfarande. Kunde hittat på något mycket roligare än att ligga och vänta på att den här tickande bomben skulle utlösas.


2 0 0 9

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Njaaee..
2. Höll du några av dina nyårslöften? - Brukar aldrig göra några nyårslöften.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Nej.
4. Dog någon som stod dig nära?   Ja, min farfar :(
5. Vilka länder besökte du?  - Italien och Polen
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? - Min farfar.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? - Alla dagar är värda att minnas, men 26:e september kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.
8. Vad var din största framgång 2009? - Att sluta bli behandlad som en dörrmatta av människor.
9. Största misstaget? - Lekt att allt har varit bra då det inte har varit det stundvis.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? - Inte mer än vanligt.
11. Bästa köpet? - Julklappen åt Edvar.
12. Vad spenderade du mest pengar på? - Mc' Donalds.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? - Alla träffar med Edvar och vännerna.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? - "I know you want me", "jag skrattar idag", "manyo d marwayla", "fire burning" och "bad romance".
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Hm, lika glad?
16. Vad önskar du att du gjort mer? Pluggat mer inför tentorna maybe.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? - Tjafsat med Edvar haha.
18. Hur tillbringar du julen? - Med familj och släkt.
19. Blev du kär i år? - Nope, bara mer kär.
20. Favoritprogram på TV? - En tuff fråga för en tv nörd.
21. Bästa boken du läste i år? - Har läst en massa bra böcker i år.
22. Största musik upptäckten? - Chilensk reggeagrupp.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? - En underbar födelsedag med vänner (kunde ha varit ännu bättre med Shirin och Leyla dock)
25. Något du önskade dig men inte fick? - ett diplom för världens bästa haha...
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? - Förfest och utgång.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, mer tid med kusinerna och Edvar.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? - Svart.
29. Vad fick dig att må bra? - snarare vem/vilka.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? - Ben Affleck.
31. Vem saknade du? min baby under hela sommaren!
32. De bästa nya människorna du träffade? - Har träffat en massa nya människor det här året, vilka som är bäst återstår att se... Time will tell...


RSS 2.0